Bize Ulaşın
…
HİPEK ( Hipertermik karın içi kemoterapi – Karın içi sıcak kemoterapi) “Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy” adı verilen ve kanser tedavisinde son yıllarda çokça söz edilmeye başlayan bir tedavi biçimidir. Günümüzde kanserle savaşta bir çok farklı yöntemler kullanılmakta ve önemli başarılar elde edilmektedir.…
Peritoneal (karın zarı) yayılım kanser yayılımının (metastazın) sık olarak rastlanılan bir şeklidir. Kemoterapinin karın boşluğuna direkt olarak verilmesinin yararları preklinik ve farmakokinetik verilerle desteklenmektedir.…
Rektum bölgesinde anüs yakınında bulunan ve anal sfinktere sıçramamış durumda olan erken evredeki tümörler TEM yöntemi ile tedavi edilebilmektedir.…
Midenin iç örtüsünde meydana gelen hasarlara ve doku kayıplarına ülser denilmektedir. Mide asidi teması ile belli şikayetlere sebep olması ülser hastalığıdır.…
Meme kanseri; meme dokusundaki hücrelerde gelişen kanser türüdür. Genellikle kadınlarda görülen süt bezleri ya da süt kanallarını oluşturulan hücrelerde oluşmaktadır. Kontrolsüz çoğalma ve başka organlara yayılma potansiyeli gösteren tümörlere denilmektedir. Kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Akciğer kanserinden sonra en sık ölüme sebep olan…
Diyabet; pankreasta salgılanan insülin hormonunun eksikliğinden ya da etkisindeki kusurlardan dolayı kan şekeri yüksekliğine sebep olmasıdır. Şeker hastalığı vücutta birtakım tahribatlara neden olan en sık görülen metabolik bozukluktur. İnsülin yokluğu küçük yaşlardaki çocuklarda da diyabete neden olabilmektedir.…
Mide fıtığı tıp literatüründe midenin üst kısmının yemek borusuna doğru sarkması olarak tanımlanmaktadır. Bu durum midenin üst kısmındaki kasların çeşitli nedenlerle gevşemesi sonucunda açığa çıkmaktadır.…
Özefagus divertikülleri ; özefagus lümeninden dışarı doğru büyümüş mukozal keseciklerdir. …
İçerik güncelleniyor...…
Kolon adı verilen kalınbarsaklar , incebarsağın son kısmı ile anüs yani makat arasında yer alırlar.Yaklaşık 1.5 metre uzunluğunda ve adeta bir “ M “ şeklindedirler.…